HELICA - integrált ügyviteli rendszer kis- és középvállalkozásoknak
HOME
integrált ügyviteli rendszer kis- és középvállalkozásoknak
   

Mit tud a Helica?

A Helica legfontosabb előnyei

Rendszer kiépítés és egyéb szolgáltatások

Támogatás

Műszaki feltételek

Kapcsolat


Az integrált ügyviteli rendszerek jelentősége


Az integrált ügyviteli rendszerek előnye, hogy közös adatbázisokat használva, egyszeri adatbevitelt követően képesek nyomon követni és adminisztrálni a vállalati folyamatokat, az anyagok, termelőeszközök és pénzeszközök alakulását, és mindezekről igény szerint jelentéseket, kimutatásokat tudnak készíteni. Ezzel megkönynyítik a vállalat működésének áttekintését és ellenőrzését, lehetőséget biztosítanak a vezetők számára, hogy döntéseiket tényekre és trendekre alapozva időben hozhassák meg.
Egy jó ügyviteli rendszer versenyelőnyt jelent a vállalatnak. Pontos adatokat nyújt időben, ezáltal gyorsítja és javítja a döntéshozatalt. Egyszerűsíti az adminisztrációt, ezzel munkaerőt spórol a vállalat. Csökkenti a hibázás lehetőségét (pl. nincs többszörös adatbevitel), ezáltal megelőzheti a hibás üzleti döntéseket.
Kiváltja a papír alapú nyilvántartásokat és a táblázatkezelőket egyaránt.
Az integrált ügyviteli rendszer több vállalati folyamatot is kezel (pl. raktár, értékesítés, számlázás, könyvelési feladás stb.), és adatokat képes szolgáltatni más rendszerek számára (pl. bérszámfejtés, könyvelés).
Amíg a nagyvállalatok számára az ERP rendszerek jelentik a jó megoldást, a kis- és középvállalkozások számára az egyszerűbb és olcsóbb ügyviteli rendszerek alkalmazása a célszerűbb.
A legtöbb ilyen vállalkozás a könyvelést és a bérszámfejtést külső partnerrel (általában könyvelőirodával) végezteti, a kis létszám miatt HR menedzsmentet kiszolgáló rendszerre sincs szüksége. Nincs elég idejük, sem elég emberük a bonyolult rendszerek kezelésének elsajátítására.
Fő versenyelőnyeiket, a rugalmasságot, gyorsaságot és alkalmazkodóképességet veszíthetik el, ha rendszerük merev, bonyolult (jellemzően ilyenek az ERP rendszerek). Számukra fontos, hogy az ügyviteli szoftver alkalmazkodjon folyamataikhoz és rugalmasan kövesse azok változásait. Erre a modulszerűen kialakított, merev struktúrájú rendszerek nem, vagy alig képesek.
Végül, de nem utolsósorban, nincs elég pénzük egy összetett rendszer beszerzésére és különösen annak supportjára (új igényekhez igazítás, továbbfejlesztés). A nagy ERP rendszerek beszerzési ára - köszönhetően a piaci versenynek - mára sokat csökkent, ugyanakkor (és éppen emiatt) a testre szabás és a későbbi módosítások költsége igen magas.
A kis- és középvállalkozások számára ideális ügyviteli rendszer tehát egyszerű, könnyen kezelhető, csak a szükséges folyamatokat kezeli és nem többet, költséghatékony, rugalmas. A rendszer alkalmazkodik a vállalkozás folyamataihoz és nem fordítva.